Звірства окупантів: побільшало вбитих та поранених дітей

В Україні 361 дитина загинула внаслідок повномасштабної російської агресії. Понад 702 дитини отримали поранення різної тяжкості.

Це попередні дані на ранок 6 серпня, повідомила пресслужба Офіса генпрокурора. За добу кількість загиблих дітей зросла на дві особи, на стільки ж поранених.

5 серпня внаслідок обстрілу Миколаєва отримав поранення 13-річний хлопчик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одягав на голову мішок та імітував страту: показали чергового російського ката

“28 липня через обстріли села Чорнобаївка Херсонської області отримав поранення малолітній хлопчик. 22 березня внаслідок обстрілів Ізюма Харківської області отримав смертельні поранення 6-річний хлопчик. 21 червня внаслідок обстрілів села Малі Проходи Харківської області від отриманих тілесних ушкоджень загинув 12-річний хлопчик”, ідеться в повідомленні.

Найбільше постраждало дітей в областях: Донецькій 371, Харківській 197, Київській 116, Чернігівській 68, Луганській 61, Миколаївській 58, Херсонській 55, Запорізькій 40.

“Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях”, нагадали у відомстві.

Через ворожі бомбардування та обстріли пошкоджені 2211 закладів освіти. З них 230 зруйновані вщент, за даними ОГ.

5 серпня російські окупанти з боку Херсона знову обстріляли Балабанівку й Корабельний район Миколаєва. Попередньо, удар був з реактивних систем залпового вогню.

На 15:47 було відомо про понад 10 поранених лише в одному місці після обстрілу. Серед них 14-річна дівчинка. Також є загиблі. Ворог обстріляв житлові квартали Корабельного району.