Військовий експерт назвав російські ракети, які найважче збивати ППО

Від 24 лютого російські окупанти завдали ударів “Калібрами”, “Іскандерами”, “Точкою-У”, Х-101, Х-22 та іншими ракетами по мирній території України. Загалом ворог випустив понад 3 тис. різних ракет.

Серед усіх ракет, які випускає Російська Федерація, найскладніша “Іскандер-М”. Перехопленні балістичної цілі є складним завданням. Ба більше її створювали, щоб долати навіть спеціалізовану протиповітряну оборону Північноатлантичного альянсу. Про це розповів військовий експерт та головний редактор Defence Express Олег Катков у коментарі “24 каналу”.

“Вона має велику швидкість і атакує максимально згори, де кут падіння складає 80-90 градусів. Це означає, якщо її навіть пошкодити, вона все одно впаде на ціль. Якщо крилату ракету пошкодити: крило, паливну систему чи двигун, то вона впаде ще далеко до цілі. Балістична ракета вже падає на ціль”, пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розробник гіперзвукових ракет РФ загримів за ґрати

Але збивати інші ворожі російські ракети не легше, зазначив експерт. Росіяни у війні використовують ракети для комплексу зенітні ракети С-300.

“За специфікацією С-300 йдеться про 40 кілометрів. Це дальність радіогоризонту, щоб довести ракету до певної ділянки території чи цілі. Проте застосовують їх для дальності 110-120 кілометрів. Тобто не керуючи ним на останній ділянці польоти. Вони її змушені кидати десь на висоті один-два кілометри. Тобто вона летить 110 кілометрів і на висоті приблизно кілометр втрачає керування і просто падає, де б вона не була”, наголошує Катков.

Також він зауважив, що це точність, яка дозволяє бити по Миколаєву чи Харкову. Саме тому російські окупанти завдають ударів неспеціалізованою ракетою з метою терору населення.

Російські окупанти коригують дані запускання своїх ракет ще до старту, використовуючи дані своєї розвідки й агентурної мережі колаборантів. Роботу нашого ППО оцінив уже весь світ. Провідні країни дивуються, що ми маємо такі результати. Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Противник використовує слабкі місця українських військових, дані своєї розвідки, агентурну мережу, яка є в Україні. Коригує дані запускання ракети ще до старту, щоб уникнути попадання в межу доступу нашої повітряної оборони.