Обстріли й удари з неба: армія РФ вдарила по 33 містах і селах на трьох напрямках

На двох напрямках зафіксували обстріли зі ствольної, реактивної артилерії й танків в 12 населених пунктів на Новопавлівському та Запорізькому напрямках. Ще п’ять зазнали авіаударів.

Так, ворог обстріляв в районах населених пунктів Вугледар, Павлівка, Шевченко, Новоданилівка, Вільне Поле, Бурлацьке, Зелене Поле, Зелений Гай, Червоне, Степове та Времівка. Ударив з неба поблизу Мар’їнки, Малих Щербаків, Новоандріївки, Новосілки та Темирівки. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні 6 серпня.

“Ворог вів повітряну розвідку безпілотниками біля Красногорівки, Новосілки і Таврійського”, зазначив.

Росіяни ведуть оборонну операцію на Південнобузькому напрямку. Основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих районів та завданні максимальних втрат підрозділам Сил оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни використовують ЗАЕС для обстрілу інших міст ISW

“Ворог здійснював обстріли із танків та різних типів артилерії в районах населених пунктів Лимани, Прибузьке, Таврійське, Луч, Мирне, Партизанське, Благодатне, Широке, Киселівка, Квітневе, Кавказ, Біла Криниця, Білогірка, Добрянка, Осокорівка та Миколаївка. Завдав авіаційних ударів в районі Андріївки, а також балки Хуторської та урочища Плотницького. Розвідувальні дії ворожих БпЛА зафіксовано неподалік Білої Криниці, Нижніх Сірогозів, Лозового та Андріївки”, повідомили в пресслужбі.

В Чорному морі російські окупанти вишикували чотири носії крилатих ракет морського базування. Загроза ракетних ударів по всій території України зберігається, зазначив Генштаб.

Українські військові тримають оборону на всій лінії фронту. А на деяких напрямках переходять у контрнаступ. Проте окупанти продовжують штурмувати позиції ЗСУ на сході. Про це свідчить карта бойових дій Deepstatemap станом на 5 серпня.

На Слобожанському напрямку російські окупанти ведуть оборонні дії, аби утримати зайняті рубежі й не допустити наступ українських підрозділів. Також ворог проводив дистанційне мінування місцевості.