Терористи РФ дистанційно мінують прикордоння України – Генштаб

На Слобожанському напрямку російські окупанти ведуть оборонні дії, аби утримати зайняті рубежі й не допустити наступ українських підрозділів.

Також ворог проводив дистанційне мінування місцевості. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні 6 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни випустили безпілотник біля Запоріжжя

Обстановка майже не змінилася на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках. Російські окупанти обстріляли з артилерії в районах населених пунктів Гай та Михальчина Слобода Чернігівської області, а також Нова Гута Сумської області.

“На Харківському напрямку обстріляв зі ствольної та реактивної артилерії райони Прудянки, Слатиного, Питомника, Петрівки, Коробочкиного, Мосьпанового та Замулівки. Завдав авіаударів біля Верхнього Салтова та Леб’яжого. Вів повітряну розвідку БпЛА в районах населених пунктів Лісне, Питомник, Рясне, Протопопівка, Пришиб та Норцівка”, зазначили в Генштабі.

Російські окупанти задіяли ствольну й реактивну артилерію, щоб продемонструвати присутність і скувати Сили оборони. Зокрема, обстріляли населені пункти Медведівка, Миколаївка Чернігівської області й Краснопілля, Миропілля, Михайлівка, Велика Рибиця Сумської області. Також ворог вів повітряну розвідку. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 4 серпня.

На Харківському напрямку загарбники теж обстріляли з артилерії райони 13 міст і сіл: Харків, Лебʼяже, Борщова, Дементіївка, Коробочкине, Великі Проходи, Руські Тишки, Старий Салтів, Пришиб, Циркуни, Мосьпанове, Безруки, Карасівка.

Українські військові тримають оборону на всій лінії фронту. А на деяких напрямках переходять у контрнаступ. Проте окупанти продовжують штурмувати позиції ЗСУ на сході. Про це свідчить карта бойових дій Deepstatemap станом на 5 серпня.