Пошук військовополонених: СБУ запустила онлайн-платформу

Служба безпеки України запустила онлайн-сервіс із пошуку військовополонених і зниклих безвісти в умовах війни.

Об’єднаний центр з пошуку та звільнення полонених запровадив швидку форму подачі заяв про зниклих безвісти українців в умовах війни, а також тих, хто потрапив у полон до окупантів, повідомила СБУ.

Тепер є можливість повідомити про обставини зникнення особи через онлайн-форму.

Тим громадянам, які звернулися до Об’єднаного центру раніше, повторно заповнювати електронну форму не потрібно надана інформація вже опрацьована.

Відправлені через форму дані є конфіденційними і не потраплять до сторонніх осіб.

“Звертаємо увагу, що питання звільнення полонених перебуває у виключній компетенції органів державної влади”, наголошує СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З російського полону вдалося звільнити ще п’ятьох українців

СБУ застерігає від шахрайських схем, коли невідомі особи можуть телефонувати і пропонувати “допомогу” у нібито визволенні родичів з полону.

“Не надавайте інформацію про полонених і власні персональні дані не уповноваженим організаціям та особам, а також анонімним джерелам. Це може зашкодити нашим захисникам у полоні та ускладнити перебіг переговорного процесу щодо їх звільнення”, пише СБУ.

Також повідомляють про звільнення з полону 573 людей.

“Життя кожного українця найвища цінність!”, пишуть правоохоронці.

Російське ФСБ збирає дані родин українських полонених і військовополонених, щоби надалі маніпулювати їхніми долями і тримати рідних під впливом, повідомляла Асоціація родин захисників Азовсталі.

29 червня відбувся наймасштабніший обмін військовополоненими від 24 лютого. З російського полону визволили 144 українських захисників.