У КНДР захотіли надати РФ 100 тис. “добровольців” для війни проти України – ЗМІ

Північна Корея нібито запропонувала Російській Федерації дати 100 тис. “добровольців” для участі у війні проти України.

Пропозицію КНДР надати військову допомогу Росії не вдалося швидко перевірити, але її підхопив член громадської ради при міноборони Росії Ігор Коротченко, пише New York Post.

“Є повідомлення, що 100 тисяч північнокорейських добровольців готові приїхати і взяти участь у конфлікті”, сказав Коротченко в ефірі одного з пропагандистських телеканалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КНДР відповіли на розрив дипвідносин з Україною

Він заявив, що північнокорейці нібито мають “багатий досвід ведення контрбатарейної війни”.

“Якщо Північна Корея висловить бажання виконати свій міжнародний обов’язок по боротьбі з українським фашизмом, ми повинні їм це дозволити”, пофантазував Коротченко.

Після визнання так званих ДНР та ЛНР Україна розірвала дипломатичні зв’язки з Корейською Народно-Демократичною Республікою. Рішення Північної Кореї є спробою підірвати суверенітет та територіальну цілісність України. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ.

У міністерстві наголосили, що рішення КНДР порушує Конституцію України, Статут ООН та основоположні норми та принципи міжнародного права. Це рішення не матиме юридичних наслідків та не змінить міжнародно визнаних кордонів України.