Чи готова Україна до опалювального сезону: Шмигаль розповів про запаси газу

В Україні вже закачали 12,1 млрд кубометрів газу до підземних сховищ із 19 млрд.

Станом на сьогодні країна готова до опалювального сезону на 60%. Про це розповів премʼєр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

“Стан готовності житлових будинків до опалювального сезону 56%, мереж 57%, об’єктів теплопостачання 58%. Вже 141 об’єкт теплопостачання відремонтовано. Дві ТЕЦ, які зазнали пошкоджень від обстрілів, вже відновлено. Створюється резервний запас обладнання на випадок пошкодження інфраструктури в опалювальний сезон. На ці потреби Уряд виділив 1,4 млрд грн”, розповів Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Слов’янську не вдасться розпочати опалювальний сезон: подробиці

За його словами, на складах уже є 1,8 млн т вугілля, тоді як у жовтні має бути 2,5 млн т.

“Стосовно газу, то вже закачано 12,1 млрд кубів. План Міністерства енергетики 19 млрд куб. м на опалювальний сезон. Такий план передбачає можливість використання 2,6 млрд кубічних метрів газу для потреб ТЕС і ТЕЦ у разі реалізації різноманітних військових ризиків. Тобто, враховуємо всі можливі сценарії, аби українці взимку були з теплом”, ззаначив премʼєр.

В Україні опалювальний сезон 2022-2023 почнеться після 15 жовтня. Точна дата залежить від погодних умов. Нормативні показники температури не переглядатимуть. Мінімальний рівень температури, який повинен бути забезпечений, становить 18 градусів.