До Білорусі прилетів російський літак – міг привезти нову партію ракет

У пʼятницю, 5 серпня, до білоруського Гостомеля прилетів важкий військово-транспортний літак Іл-76 Повітряно-космічних сил Російської Федерації.

Ймовірно, він привіз нову партію ракет. Про це повідомляє моніторингова група “Беларускі Гаюн” в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза нового нападу: в ССО Білорусі перевіряють бойову готовність

“Сьогодні, 5 серпня, в районі 20:26 у Гомелі приземлився важкий військово-транспортний літак Іл-76 ВКС РФ із реєстраційним номером RA-76604. Наразі невідомо, чи привіз щось цей борт чи ні, проте не можна виключати, що літак цілком міг привезти нову партію ракет”, йдеться уповідомленні.

Розмови про можливе вторгнення білоруської армії в Україну не стихають від 24 лютого. Самопроголошений президент Олександр Лукашенко заперечує це. Нещодавно заявив, що Білорусь “не хоче воювати з Україною”. На його думку, українська сторона “зацікавлена, щоб виставити Росію та Білорусь фашистами”. Лукашенко вважає, що його країну нібито намагаються втягнути у війну в Україні.

3 липня диктатор заявив, що він підтримує повномасштабне вторгнення Росії в Україну. У Білорусі фіксують активне переміщення військової техніки.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники. Для здійснення авіанальотів проти України російська армія залучила практично всі аеродроми Білорусі.

З Білорусі авіація РФ бомбардує військові та цивільні цілі, обстрілює територію України ракетами, здійснює десантування, використовує гелікоптери.