Служба безпеки України запустила онлайн-сервіс із пошуку військовополонених і зниклих безвісти

Служба безпеки України

Повномасштабна війна росії проти України

Життя кожного українця – найвища цінність!

5 серпня стало відомо, що СБУ запустила онлайн-сервіс із пошуку військовополонених і зниклих безвісти. Тепер є можливість повідомити про обставини зникнення особи через онлайн-форму. Життя кожного українця – найвища цінність! Про це повідомляє СБУ.

“Об’єднаний центр з пошуку та звільнення полонених запровадив швидку форму подачі заяв про зниклих безвісти українців в умовах війни, а також тих, хто потрапив у полон до окупантів. Тепер є можливість повідомити про обставини зникнення особи через онлайн-форму. Тим громадянам, які звернулися до Об’єднаного центру раніше, повторно заповнювати електронну форму не потрібно – надана інформація вже опрацьована”, – розповіли в СБУ.

В Службі безпеки України наголосили: відправлені через форму дані є конфіденційними.

“Відправлені через форму дані є конфіденційними і не потраплять до сторонніх осіб. Звертаємо увагу, що питання звільнення полонених перебуває у виключній компетенції органів державної влади! Відтак Служба безпеки України застерігає від шахрайських схем, коли невідомі особи можуть телефонувати та пропонувати “допомогу” у нібито визволенні родичів з полону”, – мовиться в повідомленні.

Зазначається: не надавайте інформацію про полонених і власні персональні дані не уповноваженим організаціям та особам.

“Не надавайте інформацію про полонених і власні персональні дані не уповноваженим організаціям та особам, а також анонімним джерелам. Це може зашкодити нашим захисникам у полоні та ускладнити перебіг переговорного процесу щодо їх звільнення!.. Життя кожного українця – найвища цінність!”, – підсумували в СБУ.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 162 дні повномасштабної війни.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.