Окупанти обстріляли ЗАЕС, головний херсонський колаборант у комі, а ЗСУ продовжують нищити орків: хроніка 163 дня війни (Відео)

Армійці ЗСУ на Донбасі

Повномасштабна війна росії проти України

Загалом за минулу добу знищено ще 150 окупантів

Смажений бичок за рецептом ЗСУ. Експерти-розслідувачі оприлюднили відео, зняте напередодні біля тимчасово окупованого Севастополя, де російський військовий корабель, патрульне судно “васілій биков”, раптово випустив димову завісу. Потім над бортом піднявся і чорний дим – від імовірного ракетного влучання. І вже сьогодні в порту Севастополя “васілія бикова” сфотографували очевидці. На жаль, корабель не пішов слідом за крейсером “москва”, але має обгорілу корму, де розміщене озброєння.

Вочевидь, передові розробки російського маскування не дуже допомагають росіянам, але, як зазначають у Генштабі, вони й надалі практикуються у тактиці підводних танкових засідок. Експерименти тривають, утім, без позитивних результатів. Але є очевидний успіх у Збройних Сил. Військовослужбовець та блогер Анатолій Штефан “Штірліц” оприлюднив відео, де бійці 56 мотопіхотної бригади поцілили дві автівки з російськими військовими. Результат – демілітаризовано 6 командирів та 5 рядових окупантів.

Загалом за минулу добу знищено ще 150 окупантів, 6 бойових броньованих машин, 3 російських танки, 4 артилерійські системи, 5 систем протиповітряної оборони ворога та 4 одиниці автомобільної техніки. А в 503 батальйоні морської піхоти демонструють, чому інколи краще дати двом десяткам загарбникам завершити свої переміщення. І накрити всіх разом одним влучним пострілом. І влучні постріли не лише на цій ділянці фронту. Мешканці тимчасово окупованого Донецька повідомляють про пожежу біля міського залізничного вокзалу. Є результативні удари й по позиціях ворога у Новій Каховці та в Олешках. А також ефективна робота нашої авіації та артилерії.

“Нашими штурмовиками атаковано два осередки ворожого озброєння в Херсонському та Каховському районах. Гелікоптерною парою розбито ворожий опорний пункт на окупованій Миколаївщині. Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами під час виконання вогневих завдань щільно атаковано ворожу систему ППО та логістичні пункти, в тому числі і з боєприпасами в Херсонському районі”, – повідомив речник ОК “Південь” Владислав Назаров.

І гарячий південь для ворога лише піднімає градус. російські пропагандисти повідомляють, що ексмера, колишнього регіонала і зрадника-гауляйтера Володимира Сальдо у стані медикаментозної коми доправляють до москви. ЗМІ зазначають, головного херсонського колаборанта, ймовірно, могли отруїти.

Сусідня Миколаївщина стабільно під ворожим вогнем. Зранку окупанти вдарили по Корабельному району міста. Є поранені і загиблі. Водночас, у місті й надалі активно шукають ворожих коригувальників та колаборантів. В обласній військовій адміністрації оголосили тривалу комендантську годину. З 23 години п’ятниці й до 5 ранку понеділка.

“Поставтесь із розумінням, на вихідних місто буде зачинене, всі перебувають вдома. Купіть їжу, воду, ми працюємо і по колаборантах у тому числі. Райони будуть на відпрацюванні, виховано прошу ставитися до правоохоронців, з розумінням, тому що це потрібно для спільної справи. Співпрацюйте, давайте важливу інформацію, поводьтеся виховано, разом до перемоги”, – наголосив голова Миколаївської ОДА Віталій Кім.

Але російські війська й надалі не вірять у власну майбутню поразку і ставлять під ризик існування всього світу. Окупанти двічі за день обстріляли територію Запорізької АЕС – найбільшої атомної електростанції у всій Європі. Працівники росатому, попереджені про атаку, завчасно виїхали. Спочатку мавпи з гранатами влучили у високовольтні лінії зв’язку, а надвечір з реактивної артилерії тричі влучили біля енергоблоків, на майданчику АЕС. Пошкоджена азотно-киснева станція. Є ризики розпилення радіоактивних речовин та пожежі, кажуть в “Енергоатомі”.

Поки ворог щодня обстрілює Харків, в області так само щодня працює українська реактивна артилерія. І з кожним виїздом, кожним виконаним вогневим завданням  в окупантів стає дедалі менше чим вражати цивільні будівлі та мирних мешканців.

“Головне це все робити дуже швидко, точно і чітко”, – каже військовослужбовець ЗСУ Ілля.

Олексій Пасак, “5 канал”

Читайте також: росіяни перекидають війська до брянської та курської областей – СтратКом ЗСУ 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.