“Україна і Велика Британія – надійні партнери та союзники”: Порошенко провів зустріч з послом Меліндою Сіммонс

Петро Порошенко та Мелінда Сіммонс

Повномасштабна війна росії проти України

П’ятий президент зазначив, що закликав західних партнерів прискорити надання Україні важких наступальних озброєнь

Петро Порошенко провів зустріч з Послом Великої Британії в Україні пані Меліндою Сіммонс. Про це повідомляє пресслужба партії “ЄС”.

“Як завжди, надзвичайно цікава, відверта та змістовна розмова. Україна і Велика Британія – надійні партнери та союзники, які пліч-о-пліч стоять на захисті не лише територіальної цілісності нашої держави, але і світового правопорядку, спільних демократичних цінностей та міжнародного права”, – написав п’ятий президент.

“Щиро подякував британському керівництву за незмінну політичну солідарність, економічну та військову допомогу Україні для відсічі російської збройної агресії, а також потужний санкційний тиск проти країни-агресора”, – розповів лідер партії “ЄС”.

Петро Порошенко зазначив, що закликав західних партнерів прискорити надання Україні важких наступальних озброєнь.

“Закликав західних партнерів прискорити надання Україні важких наступальних озброєнь та систем протиракетної і протиповітряної оборони, необхідних для ефективної оборони та звільнення тимчасово окупованих територій”, – наголосив лідер партії “ЄС”.

“Жорстко засудили останні злочини проти людяності з боку російських окупаційних сил, в тому числі масове вбивство “Азовців” в Оленівці. У цьому контексті поінформував Посла про внесення ініціативи щодо створення спеціального міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності винних у трагедії в Оленівці”, – зазначив Порошенко.

“Подякував за належну оцінку останніх заяв Amnesty International, які особисто вважаю цілеспрямованою російською диверсією з використанням авторитетної міжнародної неурядової організації. Маємо працювати разом заради віднайдення ефективної відповіді гібридним операціям путінського режиму, спрямованим на підрив довіри до міжнародних інститутів”, – розповів п’ятий президент. 

“Детально обговорили і внутрішньополітичний порядок денний в Україні, приділивши особливу увагу питанням зміцнення демократичних інституцій, забезпечення свободи слова та медіа, впровадження антикорупційної політики та реформ, спрямованих на інтеграцію до Європейського Союзу та НАТО”, – підсумував Порошенко. 

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 162 дні повномасштабної війни.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.