Чи хочуть мешканці захоплених територій в РФ – росіяни провели опитування

Росіяни опитали жителів захоплених територій Херсонської і Запорізької областей, чи хочуть вони приєднатися до Російської Федерації.

Опитування росіяни проводили ще в липні. Підтримка ідеї приєднання до країни-агресорки становить лише 30%. Про це розповіли джерела, які “близькі до Кремля”, російському виданню “Медуза”.

Вони зазначили, що зараз старання російських пропагандистів не приносить результатів. Тож підтримка Росії на окупованих територіях мала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат з ОПЗЖ і “санітарка” окупантів: СБУ оголосила підозри низці колаборантів

“Два співрозмовники, близькі до АП, розповіли “Медузі”, що в середині липня на зайнятих територіях Запорізької та Херсонської областей провели закрите соціологічне опитування про те, чи хочуть місцеві жителі приєднання до Росії. За його результатами, за приєднання виступили близько 30%, стільки ж (в умовах окупації) висловилося за збереження областей у складі України. Решта “вагалися з відповіддю”, зазначили журналісти.

Проте видання додало, попри такі низькі показники, у Кремлі вважають, що “референдуми відбудуться як треба”. Джерела також заявили, що 11 вересня як дата “референдуму” умовна, його можуть провести в інший день.

На тимчасово окупованих територіях Росія працює в радянських традиціях пропаганди розповсюджує друковану продукцію та листівки. Але попри великі зусилля, ворог зазнає поразки й на цьому фронті.

Тому Росія продовжує знімати постановні відео. Завозить цивільних осіб з Криму, щоб знімати ролики про підтримку “референдуму”.

Окупанти не проводитимуть псевдореферендуми на тимчасово захоплених територіях України, оскільки вони не будуть під контролем РФ. Про це заявив заступник голови Офіса президента Ігор Жовква. За його словами, всі подібні заяви загарбники роблять на внутрішню аудиторію.