Якщо закінчаться набої, будемо бити ворога нагайкою: яка ситуація на Запоріжжі – сюжет (Відео)

ЗСУ

Повномасштабна війна росії проти України

Українські захисники на передовій запевняють, що бойовий дух у кожного на висоті

Одразу чотирьох ракетних ударів завдали росіяни сьогодні вночі по передмістю Запоріжжя. За інформацією Запорізької військової адміністрації, пошкоджена інфраструктура одного з підприємств. Жертв серед цивільного населення немає. Що відбувається на лінії фронту поблизу Запоріжжя та на межі з Донеччиною, дізнавався журналіст “5 каналу”.

Близько другої ночі окупанти накрили обстрілом промзону Запоріжжя. Внаслідок атаки пошкоджене виробниче обладнання. Лише дивом минулося без постраждалих. За даними Запорізької обласної військової адміністрації, протягом минулої доби ворог гатив по цивільній та військовій інфраструктурі поблизу Залізничного, Варварівки, Гуляйполя, Малих Щербаків, Темирівки та Білогір’я. Вороги застосовували заборонені міжнародними домовленостями фосфорні боєприпаси. На межі між Запоріжжям та Донеччиною бійці намагаються передбачити поведінку ворога, щоб не дати їм жодного шансу просунутися бодай на крок.

“Нагло поводяться орки. Але, ми трошечки знаємо, як з ними воювати. Ми контролюємо ворога. Ворог намагається наступати. Ми відбиваємо його атаки”, – зауважив військовослужбовець ЗСУ “Богун”.

Боєць із позивним “Богун”, командир одного з підрозділів запорізької тероборони, який зараз воює на Донеччині. Крім стрілецької зброї, при собі має нагайку – козацьку зброю.

“Це козацька ногайка. Якщо закінчаться набої, будемо бити ворога ногайкою”, – додав “Богун”.

До позицій тероборонівців на передовій дістаємося з волонтерами. Дорога тут майже непроїзна. Її здатні подолати лише потужні позашляховики. Одне з таких авто – подарунок бійцям тероборони від волонтерів.

“Цю машину придбала народний депутат від Василівського округу за свої кошти. Мені доручили її перегоняти. Машина прийшла дуже гарна, в дуже хорошому технічному стані, тому я думаю, сподобається нашим бійцям та послужить нашій державі”, – наголосив волонтер Антон Карнаух.

Окрім автівки, сьогоднішній вантаж для українських військових – тепловізори, медикаменти та кілька тонн консервів.

“Ми дуже задоволені цією поїздкою, бо передали дві машини консервів, передали одну машину цілком людям, ми передали іще дві машини медикаментів. Зараз ми рухаємося дуже швидко, тому, що дивіться, ця територія прострілюється”, – запевнив волонтер, представник 9 загону Київської ТРО у Запорізькій області Станіслав Стойков.

Українські захисники на передовій запевняють, що бойовий дух у кожного на висоті. Але дуже сумують за родинами та домашніми смаколиками.

“Ну, от, домашнє, як раз консервація. За варениками сумую, замурзаними у сметані! Домашні варенички”, – кажуть двоє бійців, які перевантажують консерви і сміються.

З Донецької області Денис Розенков, Дмитро Дубіна, “5 канал”

Читайте також: Душ на фронті: як одеські волонтери будують мобільні прально-душові комплекси для ЗСУ

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.