Росіяни вдруге обстріляли Запорізьку АЕС: один з “прильотів” був біля енергоблоку

Російські окупанти вдруге за останні декілька годин обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксували три “прильоти” безпосередньо на майданчик станції.

Терористи Російської Федерації ввечері 5 серпня вдруге обстріляли Запорізьку АЕС з реактивних систем залпового вогню. Один з “прильотів” був біля енергоблоку, де встановлений ядерний реактор. Про це повідомляє Енергоатом.

“Рашисти серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об’єднаний допоміжний корпус. Є ризики витоку водню і розпилення радіоактивних речовин. Високою є пожежна небезпека. Постраждалих немає”, зазначили в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни хочуть сховати техніку серед енергоблоків ЗАЕС

Зауважили, що перед обстрілами представники Росатома “поспіхом покинули станцію”.

“Імовірно, вони знали, що готується атака. Український персонал ЗАЕС перебуває на місці та вживає всіх заходів із забезпечення ядерної і радіаційної безпеки, ліквідовує наслідки пошкоджень”, додали.

Також близько 14:30 5 серпня російські окупанти в Енергодарі Запорізької області влаштували чергову провокацію. Ворог сьогодні поцілив у бік Запорізької атомної електростанції.

Внаслідок їхнього обстрілу зафіксували три “прильоти” біля промислового майданчику ЗАЕС. Загарбники влучили у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС Запорізька ТЕС.