“Мертва мишка то рф, а котик то Україна”: як черкаські діти розмальовують футболки для поранених бійців – сюжет (Відео)

Котик на футболці

Повномасштабна війна росії проти України

Діти обіцяють створювати лікувальні футболки до перемоги

Талісмани для поранених бійців створюють учні черкаської художньої студії. Дітлахи самостійно обирають веселі малюнки, щоб розрадити поранених і розписують ними футболки. У яких малюнків є особлива магічна сила, яка допомагає одужати, дізнавалася журналістка “5 каналу”.

Рудий кіт з добрезними очима з’являється з-під пензля восьмирічної Катрусі. Дівчинка старанно робить мазки, щоби вусатий усім сподобався. Його завдання подарувати гарний настрій пораненому українському захиснику.

“Щоб вони добре воювали і стали веселішими, хороші будинки будували, захищали Україну”, – каже школярка Катерина Письменна.

Це малюють вихованці черкаської художньої студії. У Мар’яни на полотні теж котик. Він символізує щасливу Україну після перемоги.

“Я хотіла передати захисникам, що ми точно переможемо, там така мишка маленька мертва – то росія, а котик – то Україна”, – зауважила школярка Мар’яна Боброва.

Діти від початку повномасштабного вторгнення створювали добрі малюнки та передавали їх воїнам, щоби підтримати. А коли дізналися, що їхньої допомоги потребують поранені у шпиталі, вирішили створити дещо особливе.

“Від смішних наїдених котів-пузатиків до військових котів, патріотичних котів, в нас оно Маша минулого разу намалювала кота, який виганяє мітлою свиней, які несуть пральні машинки і підписала “геть з України свиня не гарна”, – пригадує художниця Ольга Куська.

Футболки для розпису юним митцям принесли волонтери. Кажуть, спершу пораненим військовим мали передати просто одяг. А після дитячої творчості – він уже перетворився на талісмани на одужання. Перші партії лікувальних футболок знайшли своїх власників.

“Ви навіть не уявляєте, неможливо передати їх вираз обличчя, от вони посміхаються, губляться, відразу, особливо коли не знають, що таке може ще бути, отім один в одного, а де ти взяв, а ще якщо це піксельна футболка, то взагалі”, – підсумувала волонтерка Оксана Гнатюк.

Допомагають військовим одужувати вже близько сотні котиків на футболках. Діти обіцяють створювати лікувальні футболки до перемоги.

Яна Лимаренко, Олександр Лісовий, Черкаси, “5 канал”

Читайте також: московити намагаються використовувати українських дітей для розвідки: що відомо

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.