У ворога гострий дефіцит солдатів: подробиці

В акваторії Чорного та Азовського морів російські окупанти продовжують тримати у бойовій готовності чотири носії крилатих ракет морського базування.

Корабельне угруповання противника основні зусилля зосереджує на підтриманні сухопутного угруповання, блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря та ураженні військових об’єктів і елементів інфраструктури в глибині території України, інформує Генштаб ЗСУ в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові допускають подальші удари по Антонівському мосту: назвали причину

Також повідомляється, що ворог здійснив спробу наступу в напрямку на Лозове, однак отримав рішучу відсіч від ЗСУ та відійшов.

На Південнобузькому напрямку окупанти обстрілювали райони населених пунктів Посад-Покровське, Степова Долина, Лупареве, Новомиколаївка, Новогригорівка, Червона Долина, Зелений Гай, Андріївка, Трудолюбівка, Нововоронцовка, Тополине, Потьомкине, Ольгине, Нікополь.

Також задіяв авіацію для ударів неподалік Лозового, Великого Артакового та Андріївки.

“Противник наявними засобами вогневого ураження намагається утримати зайняті позиції та не допустити створення нашими підрозділами сприятливих умов для контрнаступу”, – йдеться у повідомленні.

Для виявлення позицій наших підрозділів і корегування вогню артилерії росіяни активно застосовують безпілотні літальні апарати.

“Наші підрозділи продовжують успішні виконання ракетно-артилерійських вогневих завдань на визначених напрямках. Противник відчуває гострий дефіцит навченого та хоч якось мотивованого поповнення для підрозділів, що зазнають втрат внаслідок ведення війни в Україні”, – підкреслили у зведені за 5 серпня.

Українські військові тримають оборону на всій лінії фронту. А на деяких напрямках переходять у контрнаступ.

Проте окупанти продовжують штурмувати позиції ЗСУ на сході. Про це свідчить карта бойових дій Deepstatemap станом на 5 серпня.

За даними карти, на сході України продовжуються активні бої. Зокрема, у Харківській області російська армія намагається повернутися до покинутих раніше позицій. Але ЗСУ відкидають атаки ворога.