Окупанти тікали з-під Мар’їнки – Генштаб

На Донецькому напрямку російські окупанти зосереджують зусилля в районах Бахмута й Авдіївки. Ворог намагається встановити контроль над містами Соледар і Бахмут і відтіснити наші війська від західної околиці Донецька.

Загарбники знову використовують танки, ствольну й реактивну артилерію для обстрілів на Краматорському й Бахмутському напрямках. Ворог накрив вогнем райони Сіверська, Григорівки, Верхньокам’янського, Бахмута, Зайцевого, Соледара, Яковлівки й Кодеми. Завдав авіаудару біля Вершини. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 5 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пекельна доба на Донеччині: нові злочини РФ показали на фото

На Слов’янському напрямку противник активних наступальних дій не вів. Обстріляв з артилерії різних типів поблизу Богородичного, Долини, Дібрівного, Великої Комишувахи й Рідного.

На Авдіївському напрямку зафіксували артилерійські обстріли біля Авдіївки, Новобахмутівки, Невельського, Нетайлового й Красногорівки. Ворог безуспішно намагався просунутися в напрямках населених пунктів Красногорівка, Авдіївка й Піски.

“Наступальними діями окупанти намагалися захопити вигідні рубежі та покращити тактичне положення в районах Бахмута, Зайцевого та Вершини, успіху не мали, відійшли. Українські воїни успішно відбили черговий ворожий штурм в напрямку Мар’їнки та змусили ворога тікати”, зазначили в Генштабі.

Українські військові тримають оборону на всій лінії фронту. А на деяких напрямках переходять у контрнаступ. Проте окупанти продовжують штурмувати позиції ЗСУ на сході.

На сході України продовжуються активні бої. Зокрема, у Харківській області російська армія намагається повернутися до покинутих раніше позицій. Але ЗСУ відкидають атаки ворога.

Найбільш напружена ситуація зараз на Донбасі. Там окупанти активно обстрілюють на лише позиції українських військових, а й цивільні об’єкти. Противник б’є з артилерії, авіації та іншого важкого озброєння. У Донецькій області окупанти мають часткові успіхи під Авдіївкою. Водночас ЗСУ просунулися в напрямку Слов’янська.