Понад 100 літаків і 10 кораблів: Китай збільшує сили біля Тайваню

Збройні сили Китайської Народної Республіки в перші два дні військових навчань залучили понад 100 бойових літаків і 10 кораблів. Навчає Китай своїх військових поблизу Тайваню.

Серед військових літаків бомбардувальники й винищувачі. Також залучили понад 10 есмінців і фрегатів китайських ВМС. Вони здійснювали блокадні дії в територіальних водах острова Тайвань, повідомила китайська державна агенція новин Сіньхуа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після Пелосі на Тайвань зібралися німецькі депутати

За інформацією командування Східного театру військових дій Народно-визвольної армії Китаю, у перші дні перевірили спроможність збройних сил завдавати точних ударів і виконувати завдання з блокування території. Також заявили про “успішні” стрільби із залученням нових зразків ракет, “з високою точністю вражали цілі в східній частині Тайванської протоки”.

Тайвань привів армію у стан підвищеної бойової готовності. Міністерство національної оборони Тайваню відмінило відпустки деяких офіцерів і солдатів, а також мобілізувало сили протиповітряної оборони. Така мобілізація відбувається у зв’язку з наростанням тривожності через візит спікерки палати представників США Ненсі Пелосі на острів. Раніше тайванські ЗМІ писали, що Пелосі, ймовірно, прилетить на Тайвань увечері 2 серпня.

Раніше лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що США втручаються в справи Тайваню. Пекін бачить острів своєю територією. Він застеріг президента США Джо Байдена від “гри з вогнем”.

Якщо Тайвань проголосить незалежність, КНР без вагань почне війну, заявляв у червні міністр оборони Китаю Вей Фенхе.