60 років без Мерилін Монро: чому зірку ховали без преси й фанів

Вранці 5 серпня 1962 року у своєму будинку в Лос-Анджелесі знайшли мертвою американську топзірку Мерилін Монро. Лікарі дійшли висновку, що акторка померла 4 серпня між 20:30 і 22:30.

Кінозірку знайшли оголеною, бо зазвичай вона спала саме так. А поруч з ліжком Монро знайшли порожні флакони з ліками. Медики назвали причиною її смерті гостре отруєння барбітуратами. До ранку 6 серпня тіло Монро ще лежало в морзі. Лише пізно ввечері його привезли до похоронного бюро, пише ТСН.

Другий чоловік акторки, бейсболіст команди “Нью-Йорк Янкіз” Джо Ді Маджіо та її зведена сестра Берніс Бейкер Міракл організовували похорон. Він мав відбутися приватно. Дозволили бути на похованні лише родичам і близьким друзям загалом 31 людині.

Але без скандальних інцидентів не обійшлося: фотограф журналу Life підкупив службовця моргу пляшкою віскі, пробрався до моргу лікарні й зробити кілька фотографій покійної зірки.

Останній макіяж Монро 7 серпня зробив її друг Вайт Снайдер. Раніше зізнавався, що якось вони напівжартома домовилися з акторкою, що зробить їй останній макіяж. А волоссям акторки займався Аґнес Фланаґан. Але тіло Монро було сильно ушкоджене під час розтину. Тому довелося надіти їй перуку, що імітувала справжню зачіску.

Ексчоловік Джо Ді Маджіо не відходив від акторки всю ніч. Він був розбитий: за чутками, 1 серпня 1962-го повторно освідчився акторці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Русланою Писанкою попрощалися в Німеччині: подробиці

Церемонія поховання почалася 8 серпня о 13:00 й капличці в Лос-Анджелесі. Під час служби тіло Монро лежало у відкритій бронзовій труні, покритій усередині атласом кольору шампанського. Одягли її в улюблену зелену сукню від італійського модельєра Еміліо Пуччі й у зелений шалик.

Під час церемонії після короткої проповіді місцевого пастора до гробу підійшов Ді Маджіо й сказав: “Я кохаю тебе, мила, кохаю тебе”.

У руках у Монро був букет троянд. І ще впродовж 20 наступних років Джо розпоряджався, щоб на її могилу двічі на тиждень приносили свіжий букет червоних троянд як символ його вічного кохання.

Поховали кінозірку в стінному склепі з рожевого мармуру на Вествудському кладовищі. На табличці написали просто: “Мерилін Монро 1926-1962”.

Норма Джин, справжнє ім’я Мерилін Монро, народилася 1 червня 1926-го в Лос-Анджелесі. Після невдалого шлюбу була фотомоделлю. Під ім’ям Мерилін Монро підписала перший контракт з кіностудією “Коламбіа Пікчерс”. Після виходу фільмів “Ніагара” і “Джентльмени віддають перевагу блондинкам” за Мерилін Монро міцно утвердився статус зірки й секс-символу.

Але успіх не приніс їй бажаного щастя. Третій чоловік Мерилін драматург Артур Міллер в автобіографії описував дружину як невпевнену в собі жінку, яка мала постійні сумніви щодо свого акторського таланту. Вона марила серйозними ролями, але кінорежисери, продюсери й глядачі бачили тільки її вродливу зовнішність.