В уряді визнали, що прожитковий мінімум не 2600 грн

Реальний прожитковий мінімум у 2,6 раза більший за фактичний.

Сума становить близько 6,5 тис. грн, повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

“Але в цьому питанні потрібно розглядати домогосподарство. Якщо це одна людина, то їй потрібно десь тих шість тисяч, щоб оплатити оренду, квартплату, комунальні. Якщо людей двоє-троє, то з кожною наступною ця сума знижується”, заявила міністерка.

Уряд працює над наповненням бюджету, щоб підвищити прожитковий мінімум у грудні, сказала Жолнович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро дешевшає: що відомо про курс валют

Щодо можливого суттєвого підвищення прожиткового мінімуму, аби наблизити його до фактичного, міністр заявила: зараз влада не планує кардинально переглядати стандарти, які заклали в нинішньому бюджеті.

“Так, ми повинні виконувати гарантії на рівні хоча б мінімальних стандартів для виживання. Але з іншого боку, є норма, яка передбачає, що держава може забезпечити певний рівень допомоги з урахуванням свого загального матеріального стану. Тобто якщо ти не маєш, то більше не даси, закони математики ніхто не скасовував. Сьогодні у нас війна, і ми не можемо це відкинути, оминути і не враховувати. Всі видатки, які є, максимально спрямовуються насамперед на військові потреби”, заявила Жолнович.

Доповнюється.