Половина країн G20 не підтримують ізоляцію та санкції проти Росії – Bloomberg

Половина країн G20 не підтримують санкції США та ЄС проти Росії, а також виступають проти ізоляції країни-агресорки.

Про це повідомляє Bloomberg. Зокрема, G20 не так активно підтримує Україну в боротьбі з російською агресією, як це робить “Велика сімка”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Енергонезалежність від Росії, санкційна війна та зброя для України німці висловили позицію

“Тільки половина країн з 20 приєдналася до міжнародних санкцій проти Росії”, ідеться в повідомленні.

За даними видання, високопоставлені чиновники із західних країн напередодні вирушили в турне Південно-Східною Азією та Африкою, щоб створити більшу коаліцію проти РФ, але не отримали згоди.

“Частина держав G20 хоч і не допомагають Москві обійти санкції, але виступили проти її економічної ізоляції”, пише видання.

Головним опонентом Росії виявився Китай. За кілька тижнів до того, як Росія вторглася в Україну, лідер Китаю Сі Цзіньпін потиснув руку Володимиру Путіну й заявив про “безмежну” дружбу.

Також витрати Китаю на російську нафту різко зросли після початку війни у червні він витратив на 72% більше російських енергоносіїв, ніж на рік раніше.

Така позиція G20 унеможливлює ініціативу США з обмеження світових цін на нафту з РФ.

Президент України Володимир Зеленський шукає можливості напряму поговорити з головою Китайською народної республіки Сі Цзіньпіном.

Український лідер закликав Китай використати свій величезний політичний та економічний вплив на Росію, щоб покласти край бойовим діям.