Після Пелосі на Тайвань зібралися німецькі депутати

Комітет Бундестагу з прав людини хоче наприкінці жовтня відвідати Тайвань.

Після візиту спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі до частково визнаної Китайської Республіки німецькі депутати також почали планувати поїздку. Про це повідомляє Tagesschau.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пекін вирішив покарати Пелосі за приліт на Тайвань

“Я не хочу, щоб нас стримував дракон, що дихає погрозами, попри напруженість у відносинах з Китаєм після візиту американського політика Ненсі Пелосі”, сказав один з депутатів.

Від кількох членів Комітету Бундестагу з прав людини стало відомо, що заявку для участі у поїздці слід подавати не пізніше початка вересня.

Візит запланували на період з 22 до 30 жовтня. Депутати відвідають не лише Тайвань, а і Японію та Гонконг.

Очікується, що у поїздці візьмуть участь депутати від усіх шести парламентських груп. Можливо, двоє від двох найбільших з них. Тож до складу делегації має увійти вісім парламентаріїв.

Ненсі Пелосі прилетіла до Тайваню 2 серпня. Це перший приліт американського високопосадовця на острів за останні 25 років. Літак Пелосі супроводжували американські винищувачі.

Міністерство закордонних справ Китаю заявило рішучий протест у зв’язку з візитом. Лідер Китаю Сі Цзіньпінь стверджує, що США втручаються в справи Тайваню. Пекін бачить острів своєю територією. Він застеріг президента США Джо Байдена від “гри з вогнем”.

На тлі візиту спікера Палати представників США Ненсі Пелосі до Тайваню Китай запровадив заборону на ввезення з острова цитрусових, кількох видів риб та інших харчових продуктів.