Кривонос про ситуацію на передовій: “Це ще не перелом, ворог уже вчетверте змінює тактику” (Відео)

Навчання ЗСУ у Великій Британії

Повномасштабна війна росії проти України

Поки що ЗСУ призупинили і значно зменшили їхні наступальні спроможності, але це не означає, що вони відмовилися від своїх планів наступати, каже генерал

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та колишній заступник командувача ССО ЗСУ, генерал Сергій Кривонос обговорили ситуацію на фронті, стратегію ворога та те, чи можна вже сказати, що на фронті відбувся перелом у ході війни.

“Те, що ми завдяки використанню систем HIMARS можемо знищувати логістичні центри ворога із забезпечення боєприпасами, пальним, харчуванням, можемо знищувати об’єкти росіян у великій глибині від переднього краю, то це для нас дуже позитивно, бо ворог втрачає ту перевагу, яку він мав до цього, за рахунок тієї кількості артилерійських засобів, якими вони переважали нас в квітні, травні і червні. Нині у них ці засоби залишаються, але їм просто нема чим стріляти. Тому для нас це іде на користь для вирівняння ситуації на фронті, але це не є переломною ситуацією”, – каже генерал.

І пояснює: “Поки що ми призупинили і значно зменшили їхні наступальні спроможності. Але це не означає, що вони відмовилися від своїх бажань в подальшому наступати. Вони також змінюють тактику протягом цієї війни. Це вже четверта тактика. І вони відтягують свої логістичні центри від переднього краю. Це накладає певні відбитки на їхню спроможність оперативно діяти, але не зменшує їхнє бажання наступу на нашій землі”.

Дивіться також повне інтерв’ю з колишнім заступником командувача ССО ЗСУ, генералом Сергієм Кривоносом:

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 162 дні повномасштабної війни.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.