На Луганщині партизани пошкодили залізницю, зірвавши логістику рф – Гайдай

Спротив окупантам

Повномасштабна війна росії проти України

ЗСУ також відбили чотири атаки росіян на сході України

На Луганщині продовжує ефективно діяти партизанський рух. Про це в ефірі українського телемарафону заявив глава Луганської ОВА Сергій Гайдай, пише УНІАН.

Гайдай пригадав два яскраві приклади боротьби з окупантами. 

“Що стосується партизанського руху, то він на Луганщині є. Він достатньо ефективний. Кілька днів була знищена розподільча мережа на залізничні колії, спалена. Логістичні мережі залізницею були зупинені на певний час. Позавчора було розстріляно авто з “народним мером” і його “заступницею” Біловодська. Вони знаходяться у лікарні”, – розповів він.

Глава ОВА підсумував, що колаборантам “на Луганщині буде дуже неспокійно і важко працювати”. 

Гайдай повідомив, що на Луганщині почали вдало працювати партизани, які не лише розклеюють листівки, а й знищують об’єкти інфраструктури, що дуже допомагає гальмувати атаки і просування російської армії.

За його словами, ситуація на Луганщині залишається незмінною кілька тижнів поспіль – ніяких успіхів у росіян немає.

Крім того, українські захисники відбили ще чотири атаки російських загарбників на сході країни. Про це у Telegram повідомив глава Луганської ОВА Сергій Гайдай. 

росіяни використовують усе наявне озброєння, аби витіснити підрозділи Сил оборони із зайнятих позицій. Ворог обстрілює населені пункти і укріплення наших військових, намагаючись наблизитися до Бахмуту.

Гайдай розповів: “По декілька разів на добу в цих районах працює ворожа авіація. Вчора нею здійснено чотири авіаудари. Ще тричі росіяни проводили артилерійські атаки, застосовували реактивну артилерію, двічі штурмові дії підтримувалися танковими наступами. Ще шість разів здійснювалися обстріли мінометами”.

Окупанти намагаються створити сприятливі умови для наступу на міста Донеччини, проводили наступальні та штурмові дії для покращення тактичного положення, проте безуспішні.

Чотири атаки ворога завершилися їхнім відступом на попередні позиції.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 162 дні повномасштабної війни.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.