Чим закінчився “ремонт” Антонівського мосту – в ОВА розповіли

Антонівський міст у Херсоні залишається непроїзним попри намагання окупантів його відремонтувати.

Поруч вони налагодили поромну переправу. Але там невелика кількість автомобілів і техніки переправляється. Про це заявив заступник голови Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій під час всеукраїнського телемарафону, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ “закрили” ще один міст, яким окупанти доставляли техніку під Херсон

“Ми знаємо, що Антонівський міст після влучань непроїзний. Окупанти намагалися його ремонтувати. Ми бачили фейкове відео, що приїхали фахівці, які будували Керченський міст. Але насправді це спроби накрити плитами пошкоджені місця. Він досі непроїзний”, сказав Бутрій.

Увечері 26 липня Збройні сили України вдарили по Антонівському мосту в тимчасово окупованому Херсоні. Били, імовірно, американськими HIMARS.

РосЗМІ вранці 27 липня також повідомили, що рух мостом перекрито через пошкодження внаслідок останнього удару. У мережі тим часом публікують кадри того, який зараз вигляд має переправа.

Антонівський міст один з двох пунктів переправи через Дніпро. Ними Росія може постачати або відводити свої війська на території, яку вона окупувала на захід від річки. У цю зону входить Херсон. Якщо ЗСУ повністю знищать міст, окупанти опиняться фактично в оточенні.