У Києві прощаються з воїном і поетом Глібом Бабічем – фото та відео

У Києві почалося прощання із військовим і поетом Глібом Бабічем. Він загинув 28 липня на передовій.

Церемонія відбувається у Михайлівському Золотоверхому соборі Києва. Провести воїна в останню путь прийшли багато людей. Є п’ятий президент України Петро Порошенко, повідомляє кореспондентка Gazeta.ua.

Гліб Бабіч народився 2 березня 1969-го у Миколаєві. До 2014 року займався бізнесом, писав музику і тексти пісень. Мав у рідному місті студію звукозапису, де записувалися українські та закордонні музиканти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Kozak System опублікував нову пісню, написану на слова загиблого поета і ветерана Гліба Бабіча – відео

Бабіч добровольцем пішов в АТО у 2014 році. Мав позивний “Лєнтяй”. Заснував волонтерську ветеранську організацію “Республіка. Брати по Зброї”. Під час тодішньої служби написав гімн для 10-ї гірсько-штурмової бригади “Подай зброю мені, брате”. Його виконав український гурт Kozak System. У складі ж самої бригади Бабіч командував взводом вогневої підтримки. Успішно виконував бойові завдання. За нього росіяни тоді пропонували $10 тис. доларів. Через це довгий час Бабіч приховував обличчя, спілкуючись зі ЗМІ.

У 2021-му Гліб Бабіч випустив збірку віршів про війну, а 2022-го Kozak System записали кліп на пісню “Мольфар”, слова до якої написав Бабіч.

Поет добровільно повернувся до війська навесні 2022-го. Воював у найгарячіших точках та паралельно займався волонтерством.

8 липня у Михайлівському золотоверхому соборі Києва прощалися із майором 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців Андрієм Верхоглядом з позивним “Лівша”. Він загинув у бою з окупантами 22 червня.

Тоді провести воїна в останню путь прийшли десятки людей. Після траурної церемонії труну з тілом Андрія повезли у рідний Новоград-Волинський на Житомирщині, де і поховали.