Насильницька “паспортизація” на окупованих територіях “набирає обертів” – розвідка

На тимчасово окупованих територіях України окупанти продовжують примусову “паспортизацію” українців.

Брати ворожі “документи” росіяни змушують цивільних під різними приводами. Про це повідомило Головне управління української розвідки у Тelegram 5 серпня.

Для мешканців Мелітополя Запорізької області та його околиць окупанти оприлюднили вимоги так званих земельних паїв. Відповідно до них, люди повинні переукладати догори оренди землі на “земельні паї”. Або оформлювати останні, якщо термін договору скінчився. Зробити це можуть лише з російським паспортом.

“В осіб, в яких термін договору закінчився, повинні на підставі отриманого російського паспорта та відповідно до російського законодавства укласти новий договір. Якщо термін договору закінчився і власник не з’явися, особу позбавлять права власності на володіння земельними паями”, ідеться в повідомленні.

На початку вересня цього року номерні знаки українського зразка на транспортних засобах замінять на тимчасові з подальшим переоформленням, за умови наявності російського паспорта у власника транспорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянка, яка живе на Сумщині, публічно зреклася громадянства РФ та спалила паспорт – відео

Тим часом на виїзді з Мелітополя на блок-постах окупанти продовжують перевіряти чоловіків, зокрема шукати на них татуювання.

“Таким чином, заходи рашистів направлені на паспортизацію населення та присвоєння майна осіб, що виїхали на підконтрольні Україні території”, пояснили в ГУР.

На окупованій території Херсонщини “міністр аграрної політики Херсонської області” О. Ковальов закликає сільгоспвиробників реєструвати діяльність і сплачувати “податки” за законодавством Російської Федерації.

Хто відмовиться, позбавлятимуть права власності земельними ділянками, а власників агробізнесу висилати за межі регіону, за даними розвідки.

“У місті Кам’янське окупаційна адміністрація проводить заходи щодо переведення діяльності місцевого бізнесу на податкові стандарти згідно з законодавством РФ. Представникам бізнесу і само зайнятому населенню вручили відповідні листи. Основною вимогою діяльності бізнесу є наявність громадянства РФ”, підсумували в повідомленні.

Президент Російської Федерації Володимир Путін видав указ про спрощений порядок прийому в громадянство РФ для мешканців Запорізької і Херсонської областей України. Указ Путін підписав 25 травня 2022 року.

Світ має жорстко відреагувати на указ Путіна про спрощений порядок надання російського громадянства для громадян України, заявило Міністерство закордонних справ України.

У США гостро засудили насильницькі дії Росії, спрямовані на “підкорення українців” на окупованих територіях, що включають депортацію, “фільтрацію” та нав’язування російського громадянства.