Пекін вирішив покарати Пелосі за приліт на Тайвань

Китайська народна республіка анонсувала санкції проти спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі.

Вона кинула виклик Пекіну та стала американським політиком найвищого рангу, який відвідав Тайвань за 25 років. Про це повідомляє Bloomberg.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Візит Пелосі провокація для диктаторів” експерт

“Міністерство закордонних справ Китаю оголосить про заходи щодо Пелосі та її найближчих родичів у заяві ввечері в п’ятницю”, йдеться у повідомленні.

Пелосі є найвищим чиновником США, якому загрожує покарання Китаю. Минулого року Пекін ввів санкції проти колишнього держсекретаря США Майкла Помпео під час інавгурації президента Джо Байдена. Помпео після звільнення з посади закликав визнати Тайвань “вільною та суверенною державою”.

Пекін заявив, що позиція Пелосі як другої в президентській черзі зробила її поїздку дуже чутливою.

Ненсі Пелосі прилетіла до Тайваню 2 серпня. Це перший приліт американського високопосадовця на острів за останні 25 років. Літак Пелосі супроводжували американські винищувачі.

Міністерство закордонних справ Китаю заявило рішучий протест у зв’язку з візитом. Лідер Китаю Сі Цзіньпінь стверджує, що США втручаються в справи Тайваню. Пекін бачить острів своєю територією. Він застеріг президента США Джо Байдена від “гри з вогнем”.

На тлі візиту спікера Палати представників США Ненсі Пелосі до Тайваню Китай запровадив заборону на ввезення з острова цитрусових, кількох видів риб та інших продуктів харчування.