В окупованій Луганщині вчительки “мобілізують” чоловіків. Одну вже побили – Гайдай

У нещодавно окупованих населених пунктах Луганщини посилили насильницьку “мобілізацію”.

Загарбники залучають до неї керівників відділів кадрів, підприємств та навіть вчителів, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram 5 серпня.

Повістки роздають у місцях скупчення людей, зокрема, на ринках та в магазинах. Також під час громадських робіт із розбирання завалів, за даними Гайдая.

“До мобілізації залучають усіх, кого можна. У Ровеньках повістки змушують носити вчителів, викликаючи їх з відпустки. Навіть зафіксований випадок нападу на вчительку після її намагання вручити “листок щастя”, написав він.

Гайдай нагадав, що на окупованій 2014 року території Луганщини “полювання на чоловіків” триває вже кілька місяців. У Росії офіційно мобілізацію ще не оголосили, тому немає чим компенсувати втрати на фронті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі створили спецтюрми для тих, хто відмовляється воювати за окупантів

“Спочатку тим, в кого були гроші, вдавалося відкупитися від вірної смерті. Потім за ними ж приходили, але вже із Федеральної служби безпеки. Згодом почали зникати чоловіки у захоплених нещодавно містах та селах. У кого є можливість або зв’язки, намагаються покинути окуповану територію за будь-яку ціну, аби залишитися живими”, додав Гайдай.

В окупованій Брянці за тиждень мобілізували близько 300 осіб. “Призовників” розшукували на вулицях, зупинках громадському транспорті. Аналогічна ситуація й в Кадіївці, стверджує чиновник.

“У Луганську проводять бесіди із керівниками відділів кадрів підприємств, вимагають списки робітників чоловічої статі, зобов’язали для початку призвати по 10 осіб”, підсумував голова ОВА.

“Мобілізовані” в так званих ЛДНР чоловіки вважають себе “рабами” російських окупантів і раді потрапити в український полон, розповів полонений з ОРДО. Його насильно мобілізували і привезли в розташування російських військ під Сумами. Російські офіцери використовували їх для влаштування окопів, а у вільний час “виховували” за усіма законами дідівщини.

Російські загарбники примусово забрали на війну майже всіх чоловіків з так званої ДНР. Тому тепер псевдореспубліку називають ЖНР Жіноча народна республіка.

Також відомо, що росіяни поповнюють свої лави людьми з інвалідністю. Загалом з ОРДЛО до лав терористів беруть всіх, кого вдалося спіймати. Їх кидають на передову як “гарматне м’ясо”.