рашисти стягують техніку й особовий склад на Херсонщину: у ЗСУ говорять про загрозу наступу

Російсько-українська війна

Повномасштабна війна росії проти України

рф може піти в наступ, щоб зламати плани української армії та перевести ЗСУ в оборону

У північно-східні райони Херсонської області росіяни стягують зброю і техніку. В ЗСУ припускають, що окупанти налаштовані першими атакувати, щоб українська армія перейшла в оборону. Про це заявив під час брифінгу заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексія Громова.

“Продовжується помітне посилення противником позицій на захоплених територіях. До північно-східних районів Херсонської області стягнуто росіянами велику кількість озброєння та військової техніки”, – сказав Громов.

За його словами, рф може піти в наступ, щоб зламати плани української армії та перевести ЗСУ в оборону.

“Не виключено, що противник може або буде намагатися здійснити наступальні дії в глибину наших територій з метою перехоплення ініціативи та створення загрози розвитку нашого успіху, щоб змусити ЗСУ припинити розширення плацдармів та перейти до оборони”, – пояснив начальник ГОУ Генштабу ЗСУ.

Він додав, що серед особового складу угруповування російських військ в Херсоні поширюється інформація про розміщення на лівому березі річки Дніпро підрозділів Національної гвардії Чеченської республіки.

“Вони нібито отримали наказ на виконання функції загороджувальних загонів і недопущення відступу окупаційних військ з правобережної честини Херсонської області”, – розповів Громов.

Нагадаємо, у Генштабі також повідомили, що росіяни проводять наступальну операцію на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Ворог намагається створити сприятливі умови для заволодіння Соледаром та Бахмутом, розширити контрольовану територію на західній околиці міста Донецьк.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій