Ракети ATACMS для України дальністю 300 км: у Зеленського зробили нову заяву

Американський оперативно-тактичний ракетний комплекс MGM-140 ATACMS

Повномасштабна війна росії проти України

Складні питання вимагають сучасних рішень, наголосили в ОП

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак упевнений, що отримання Україною далекобійних ракет ATACMS відіб’є бажання у російських окупантів відновлювати срср в Україні. Про це Єрмак заявив у Telegram-каналі.

“Складні питання вимагають сучасних рішень. Особливо, якщо це питання глибинної ворожої військової логістики. ATACMS – відіб’є бажання тероризувати українців у всіх реконструкторів СРСР 2.0”, – заявив Єрмак.

Як відомо, представники української влади вже неодноразово зверталися до міжнародних партнерів, зокрема США, з приводу необхідності отримання Україною ракет ATACMS, які призначені для знищення певних об’єктів на відстані до 300 км.

Зазначалося, що навіть поставка 100 ракет ATACMS в Україну у короткостроковій перспективі могла б істотно вплинути на розклад сил. Їхнє застосування може дозволити перерізати основні маршрути постачання на дуже значній відстані від лінії фронту.

Подночас експерти переконані, що нове озброєння розкриє перед Україною небувалі можливості. ЗСУ зможуть вражати абсолютно всі військові цілі у межах своєї країни, у тому числі на території Криму та Чорного моря. Причому додаткового обладнання для запуску ATACMS вже не буде потрібно.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 162 день повномасштабної війни.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.