Пропаганда РФ нафантазувала “розкол” між Зеленським і мерами великих міст – РНБО

На ранок 5 серпня російські ЗМІ продовжили поширювати дезінформацію, маніпуляції та фейки щодо війни Російської Федерації проти України.

Їх традиційно зібрав і спростував Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони (РНБО) в Telegram.

Приклад №1

Російські ЗМІ з посиланням на The Washington Post повідомили про нібито розкол між президентом Володимиром Зеленським та мерами великих міст України. “Керівники міст підозрюють Київ у спробах відсунути регіони на другий план, зберегти контроль над мільярдами доларів міжнародної допомоги, а також послабити політичних опонентів”. Це дезінформація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі скабєєві, мудодзвони і фронтові брехуни проведуть фінал свого життя за ґратами Зеленський

Приклад №2

Міноборони РФ заявило, що в лабораторії медичного центру “Фармбіотест” у Рубіжному Луганської області “виявили документи”, які нібито підтверджують, що на українських громадянах випробовували незареєстровані фармпрепарати американських та європейських компаній. Це фейк.

Приклад №3

Представники російського посольства у Вашингтоні заявили, що “влада Сполучених Штатів Америки звинуваченнями про “нібито” скоєння збройними силами РФ воєнних злочинів прагне спотворити справжній стан справ і цим виправдати свої провокаційні дії щодо накачування Києва озброєннями”. Це маніпуляція.

Ставленики Кремля на Донбасі також “розганяють” фейки про війну в Україні. Так звана глава “МЗС” ОРДО Наталя Ніконорова заявила, що “територія Донецької області ввійде до складу РФ як республіка, тому що має свій прапор і гімн, за ці символи сьогодні борються”.