Масовані обстріли та успіхи ЗСУ – Синєгубов розповів про ситуацію на Харківщині

Вночі російські окупанти попередньо з систем залпового вогню обстріляли Шевченківський, Індустріальний та Салтівський райони Харкова.

Постраждали житлові будинки, магазини та ринок. У багатьох будинках пошкоджені шибки. Отримало пошкодження приміщення закладу освіти, дитячі майданчики, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

З пораненнями госпіталізували двох чоловіків 26 та 38 років та жінку 46 років. Вони були на вулиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ нарощує сили на Запорізькому й Херсонському напрямках і розконсервовує техніку

“Стан одного з чоловіків стабільно тяжкий, він перебуває у реанімації. Інші поранені – в стані середньої тяжкості”, повідомив Синєгубов.

Піротехніки вилучили снаряди, які не розірвались.

Минулої ночі росіяни також обстріляли Чугуїв. Три ракети влучили по відкритій території приватного домоволодіння. Одна ракета впала поряд. Постраждалих немає.

“Загалом протягом доби ворог обстрілював населені пункти Харківського, Ізюмського, Богодухівського та Чугуївського районів області. За даними обласного центру екстреної медичної допомоги, викликів щодо постраждалих з цих районів не надходило”, йдеться у повідомленні.

На лінії зіткнення тривають бої. Збройні сили України взяли під повний контроль село Дмитрівка в Ізюмському районі. При цьому ліквідували багато техніки та піхоти противника. ЗСУ займають вигідні рубежі та укріплюють власні позиції.

Ворог намагався прорвати оборону біля Гусарівки Ізюмського району. Росіянам нічого не вдалося, вони відступили з втратами.

Збройні сили України взяли під контроль два населені пункти. Ідеться про Дмитрівку в Ізюмському районі Харківської області й Мазанівку на Донеччині. Про це на брифінгу 4 серпня повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

Він повідомив, що російські окупанти завдали авіаударів у районах пунктів Долина, Дібрівне, Гусарівка й ударили ракетою по Миколаївці. Також під удари РФ потрапили Харків, Мерефа, Чугуїв, Мосьпанове, Старий Салтів, Руська Лозова.

У Донецькій області триває обов’язкова евакуація цивільних. За перші два дні можливістю безкоштовно виїхати за межі області вже скористалися 211 людей, повідомив у четвер голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко. Сьогодні ще 175 вирушили з Покровська до Олександрії і Кропивницького.