Знайшли мертвою легендарну кіноактрису

Американську акторку 36-річну Мерилін Монро, справжнє ім’я якої Норма Джин, знайшли мертвою в її будинку в Лос-Анджелесі 5 серпня 1962 року. В руці акторки був телефон. По кімнаті були розкидані порожні упаковки від таблеток для лікування депресії. Після короткого розслідування поліція Лос-Анджелеса дійшла висновку, що смерть Мерилін була спричинена передозуванням заспокійливих препаратів і є ймовірним самогубством. Ще однією неофіційною версією смерті називають вчинене спецслужбами вбивство за наказом братів Кеннеді, щоб уникнути розголосу їхніх сексуальних зв’язків.

Норма Джин народилася 1 червня 1926-го в Лос-Анджелесі. Після невдалого шлюбу була фотомоделлю. Під ім’ям Мерилін Монро підписала перший контракт із кіностудією “Коламбіа Пікчерс”. Після виходу фільмів “Ніагара” і “Джентльмени віддають перевагу блондинкам” за Мерилін Монро міцно утвердився статус зірки та секс-символу.

Але успіх не приніс їй бажаного щастя. Третій чоловік Мерилін драматург Артур Міллер в автобіографії описував дружину як невпевнену в собі жінку, яка мала постійні сумніви щодо свого акторського таланту. Вона марила серйозними ролями, але кінорежисери, продюсери та глядачі бачили тільки її красиву зовнішність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Точна копія Мерилін Монро живе в її будинку

В останньому інтерв’ю журналістові Times за декілька годин до смерті вона з гіркотою кинула: “Успіх це як ікра: смачно, але якщо її багато з’їсти, може знудити”.

Смерть зірки спричинила хвилю самогубств, коли сотні американок наслідували приклад Мерилін Монро.

Акторку Мерилін Монро поховали одягнену в блідо-зелену сукнюна Вествудському кладовищі. Після смерті зірки дім, де це сталося, кілька разів змінював господарів. У 1970-х його власниками стало подружжя акторів Майкла Ірвінга і Вероніки Хемел. Під час ремонту вони виявили систему складних телефонних каналів, які проникали в кожну кімнату.