Воював “на нулі”, попри зламаний хребет: вражаюча історія захисника України – ЗМІ

Касетний снаряд

Повномасштабна війна росії проти України

Уламки зламаних хребців могли пошкодити нерви, судини, але цього не сталося

44-річний український воїн близько трьох тижнів воював “на нулі” зі зламаним хребтом – і навіть не підозрював про справжню причину сильного болю у спині. Про це повідомляє ZAXID.NET.

Як зазначається, під час обстрілу в хребті бійця застрягла “стрілка” від касетної бомби. До медиків він звернувся лише коли біль у попереку почав дуже дошкуляти і температура піднялася до 39 градусів. У госпіталі воїн (його ім’я не розголошується з військових міркувань) сказав, що, напевно, в нього радикуліт.

Як пише видання, лікар військово-польового госпіталю, львівський судинний хірург Тарас Кобза, бійця скерували на рентген, аби встановити причину болю.

“Під час обстрілу елемент касетної бомби, так звана “стрілка”, потрапила у ліве підребер’я, зламала два хребці у поперековому відділі хребта і застрягла у хребті”, – пояснює Тарас Кобза.

Уламки зламаних хребців могли пошкодити нерви, судини, але цього не сталося. Боєць прийшов у польовий госпіталь сам і навіть не підозрював, що у його хребті застряг елемент касетної бомби.

Медогляд пораненого бійця

“Боєць потрапив під обстріл ще 13 липня, а до нас звернувся лише на початку серпня. Він практично три тижні воював зі зламаним хребтом”, – каже Тарас Кобза.

Чому воїн не відчув болю? За словами лікаря, під час сильних обстрілів через виділення адреналіну бійці не відчувають мінімальних ушкоджень. Також медики зауважили: якщо куля чи уламок летять із надзвичайно високою швидкістю, то тканина не дає больового симптому.

“Стрілка” влучила у підребер’я, де на тілі чоловік має кілька родимок. Від малесенького уламку на тілі залишився прокол діаметром лише 1 мм – його виявили медики під час огляду пораненого.

Медогляд пораненого бійця

Зазначається також, що тепер захисник буде відновлювати здоров’я в лікарні у більш безпечному, ніж передова, регіоні.

Читайте також: Українські морпіхи захопили в полон 11 російських окупантів

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.