“Атака тролів”: в Amnesty International різко відповіли на критику

Розслідування Amnesty International в соціальних мережах нібито піддалося атаці тролів і ботів з російської та української сторін.

Те, що відбувається називається військовою пропагандою і дезінформацією. Про це заявила генеральний секретар Amnesty International Агнес Калламар у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: Amnesty International амністовує Росію-терориста

Це не послабить неупередженість членів організації і не змінить фактів, наголосила вона.

Водночас очільниця української філії організації Оксана Покальчук відхрестилась від скандального звіту про роботу української армії.

“На англомовному сайті Amnesty International вийшов матеріал, у якому критикувалися дії Збройних Сил України. Його створили на основі даних, які зібрали іноземні дослідники та дослідниці Департаменту реагування на кризи глобального офісу нашої організації, написала Покальчук. Український офіс не був долучений до підготовки чи написання тексту публікації. І, на превеликий жаль, уже на початковому етапі розробки цієї доповіді ми зайшли у глухий кут, де аргументи нашої команди щодо неприпустимості і неповноти такого матеріалу не були враховані”.

За її словами, колектив українського офісу робив усе можливе, аби цей матеріал не було оприлюднено, але на “неодноразові заперечення” відповіли безкомпромісне “ні”.

4 серпня організація Amnesty International заявила, українські військові ніби-то “наражають на небезпеку цивільне населення” і “розміщують озброєння в школах і лікарнях”.

Така поведінка організації це не про пошук і донесення світові правди. Це про створення фальшивого балансу між злочинцем і жертвою, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

А міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Amnesty International втратила адекватність.