Більше не “спецоперація”: в кремлі придумали нову методичку щодо війни проти України

рашистські снаряди на Київщині

Повномасштабна війна росії проти України

Роль росії ж, згідно з методичкою, виключно мирна

Згідно з новою методичкою кремля, російські пропагандисти розповідатимуть про “пророцтва” диктатора владіміра путіна і порівнюватимуть напад на Україну 2022-го з Першою світовою 1914-го. Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на росЗМІ.

Як зазначається, у старих кремлівських посібниках, які адміністрація путіна підготувала в липні, “рекомендувалося” проводити паралелі між російським вторгненням в Україну, хрещенням Русі та Невською битвою. У новій же методичці рашисти вже порівнюють війну в Україні та Першу світову.

“Головна теза: нібито і на початку XX століття, і зараз Росія “була втягнута” у військове протистояння країнами Заходу. У тексті пояснюється, що Захід регулярно розв’язує війни через свої “колоніальні претензії”, а росія щоразу змушена брати участь у конфлікті, оскільки заступається за “братні народи”, “своїх не кидає” і “встає на захист пригноблених”. Наприклад, 1914-го Російська імперія “не змогла покинути” Сербію”, – пише видання.

А війну в Україні автори методички називають “сучасною українською кризою”, а не “спецоперацією”. Витоками цього “конфлікту” на росії називають Євромайдан та військові дії на Донбасі.

У Кремлі “радять” провладним ЗМІ розповідати, що після 2014 р. західні країни “спонсорують” в Україні “вирощування за допомогою людиноненависницької ідеології та русофобії кількох поколінь людей, які ненавидять Росію та готові вбивати (росіян – ред.)”.

Роль росії ж, згідно з методичкою, виключно мирна.

Окрема глава методички присвячена “втручанню Заходу” у внутрішні відносини Росії. На тому шматку паперу написано, що Захід “фінансує несистемну опозицію, протестні рухи та антиросійські ЗМІ”.

Автори методички також написали в ній, що в найближчому майбутньому у світі з’явиться “антиамериканський тренд” – і США “не зможуть знайти не лише військових союзників, а й навіть торгових партнерів серйозного рівня”. Але ці писаки навіть не написали, чому, на їхню думку, це має статися.

Як пише видання, за даними джерел близьких до Кремля, ці “історичні” методички складають у кремлівському Експертному інституті соціальних досліджень. А курує цей процес депутат держдуми від “єдіной росії” Олег Матвейчев, хоча, як сказано у статті, сам Матвейчев відхрещується від складання методичок кремля. Повідомляється, що Матвейчев відомий своїми ексцентричними та образливими висловлюваннями. 2020-го року він заявив, що “душив і душитиме мразей опозиційних”. Тоді він був професором Вищої школи економіки, але після скандальної заяви отримав догану, а незабаром залишив свою посаду в університеті. 2021-го був обраний депутатом держдуми від “єдіной росії”.

Читайте також: “Окупанти тікали, кидаючи техніку”: 93-тя ОМБр відтіснила ворога за село Дібрівне – подробиці

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.