“Оленівка – новий Освенцім”: у Києві відбулася акція – включення (Відео)

Акція

Вбивство рашистами українських полонених в Оленівці

Акція почалася з перформенсу

“Оленівка – новий Освенцім”. Акція з такою назвою відбулася у середмісті столиці. Родичі полонених захисників “Азовсталі” та громадські активісти закликали міжнародні безпекові організації та спільноту гарантувати безпеку їхнім рідним в майбутньому. Поспілкуватися з ними вирушив журналіст “5 каналу” Юрій Пугач. 

Акція була присвячена нещодавнім подіям в Оленівці, де окупанти підступно вбили полонених українських бійці, більшість з яких відважно захищали Маріуполь.  На акцію зібралося кілька сотень людей. Зокрема, це родичі полонених захисників “Азовсталі”, громадські активісти та просто небайдужі українці. Такими діями громадяни закликають міжнародні організації гарантувати безпеку іншим полоненим, які досі перебувають в полоні. Акція почалася з перформенсу, де актори намагалися відтворити страшні події в Оленівці. Після цього присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання та виконали пісню “Плине кача”.

Подробиці дивіться у відео “5 каналу”

Читайте також: ВР має закликати світ відреагувати на масову страту рф українських військовополонених в Оленівці – “ЄС” подала законопроєкт

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.