Канада допоможе в підготуванні українських військових у Великій Британії: подробиці

Канада відправить до Великої Британії 225 військовослужбовців для навчання українських військових.

Про це повідомила міністерка оборони Канади Аніта Ананд, заявивши про “нову і дуже небезпечну фазу конфлікту”, передає Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрільба і ведення бою: показали, як навчають українських військових у Великій Британії

Перша група з 90 військових інструкторів вирушить до Сполученого Королівства 12 серпня.

“Зараз ми вступили до нової та дуже небезпечної фази цього конфлікту, в якому Росія робить затяжні спроби завдати довгострокової шкоди Україні та її людям. Тому сьогодні я оголошую, що ми виконуємо нашу обіцянку відновити масштабне навчання”, сказала Ананд.

Навчання пройдуть понад 10 тис українських військових. У програмі візьмуть участь військові експерти із Великобританії, Нідерландів та Нової Зеландії.

Ананд зазначила, що у межах програми UNIFER з 2015 року ЗС Канади підготували понад 33 тис українських військових та сил безпеки, але призупинили навчання з початком російської агресії на території України.

Навчання під керівництвом Канади, яке відбудеться на військовій базі в південно-східній Англії, включатиме поводження зі зброєю, надання першої допомоги та тактику патрулювання.

Уряд Канади розширив санкції проти Російської Федерації за агресію проти України.

Аби посилити тиск на російську військову машину, Оттава запроваджує нові санкції щодо 43 військових чиновників і 17 організацій, причетних до вторгнення в Україну й воєнних злочинів у Бучі.