Окупанти намагалася прорвати оборону ЗСУ неподалік від Марʼїнки – зазнали втрат

Російські війська безуспішно намагалася прорвати оборону ЗСУ неподалік від Марʼїнки, однак зазнали втрат і відійшли.

На Новопавлівському й Запорізькому напрямках ворог активних наступальних дій не вів, здійснює обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення, повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ взяли під контроль два населені пункти Генштаб

Також ворог завдав авіаційних ударів поблизу Новополя.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує зусилля на недопущенні просування підрозділів Сил оборони України вглиб тимчасово зайнятої ним території.

“Залишається високою інтенсивність обстрілів з озброєння танків та артилерії позицій наших військ вздовж лінії зіткнення. Не припиняється повітряна розвідка БпЛА”, повідомили у зведенні.

В Генштабі повідомили, що ворог також завдав авіаційних ударів в районах 17 населених пунктів.

Під обстріл потрапили: Миколаїв, Луч, Лимани, Нова Зоря, Новомиколаївка, Кобзарці, Любомирівка, Киселівка, Андріївка, Лозове, Білогірка, Осокорівка, Потьомкине, Зелений Гай, Біла Криниця, Балка Хутірська й Іванівка.

“Ворожі наступальні дії у районах Білогірки й Лозового наші воїни зупинили й відігнали окупантів назад”, підкреслили у зведенні за 4 серпня.

Росія продовжує використовувати “сирійський” досвід” тотально знищує цивільну інфраструктуру й мирне населення шляхом завдання ракетно-авіаційних ударів.

Також противник нарощує сили для ведення тривалих бойових дій на Запорізькому й Херсонському напрямках. І розконсервовує техніку.

Поповнення сил і засобів Росія здійснює через Керченський міст і територію Криму. Також півострів використовують як плацдарм для особового складу й озброєння.