Аби показати присутність: ворог вдарив з новою силою по прикордонню

Російські окупанти задіяли ствольну й реактивну артилерію, аби продемонструвати присутність і скувати Сили оборони. Зокрема, обстріляли населені пункти Медведівка , Миколаївка Чернігівської області та Краснопілля, Миропілля, Михайлівка, Велика Рибиця Сумської області.

Також ворог вів повітряну розвідку. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 4 серпня.

На Харківському напрямку загарбники теж обстріляли з артилерії райони 13 міст і сіл: Харків, Лебʼяже, Борщова, Дементіївка, Коробочкине, Великі Проходи, Руські Тишки, Старий Салтів, Пришиб, Циркуни, Мосьпанове, Безруки, Карасівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ просунулися вглиб оборони противника на Харківському напрямку: подробиці

“Намагається прорвати оборону наших військ біля Гусарівки, бойові дії тривають. Противник зосереджує основні зусилля на сході з метою встановлення повного контролю над Донецькою та Луганською областями в межах їх адміністративних кордонів”, зазначив Генштаб.

Також росіяни продовжують бойові дії для утримання тимчасово захоплених районів Херсонської та частини Харківської, Запорізької і Миколаївської областей.

“Зберігається подальша загроза авіаційних та ракетних ударів по об’єктах військової та критичної інфраструктури на всій території України”, наголосили.

Росія продовжує використовувати “сирійський” досвід” тотально знищує цивільну інфраструктуру й мирне населення шляхом завдання ракетно-авіаційних ударів.

Також противник нарощує сили для ведення тривалих бойових дій на Запорізькому й Херсонському напрямках. І розконсервовує техніку.

Поповнення сил і засобів Росія здійснює через Керченський міст і територію Криму. Також півострів використовують як плацдарм для особового складу й озброєння.