Вкрали з росіянами 650 тис. т українського зерна: колишньому “регіоналу” Балицькому і низці колаборантів повідомили підозри

Служба безпеки України встановила зрадників, які допомогли країні-агресорці РФ вкрасти понад 650 тис. т українського зерна з тимчасово окупованих Херсонщини і Запоріжжя.

Українська спецслужба встановила весь ланцюжок причетних: починаючи від зрадників, які підписали дозволи на вивезення зерна. І закінчуючи всіма членами екіпажу 10 суден РФ, на яких транспортують награбоване, повідомила СБУ.

Задокументували злочинну діяльність і вже повідомили про підозру таким фігурантам:

Євгену Балицькому колишньому нардепу-“регіоналу”, очільнику російської окупаційної адміністрації на захопленій частині Запорізької області;

Олександру Сауленку самопроголошеному “меру” Бердянська;

Володимиру Стельмаченку “директору” Бердянського морського торговельного порту.

Підозри оголосили за трьома статтями Кримінального кодексу колабораційна діяльність, пособництво державі-агресору, порушення законів та звичаїв війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банкір Ахметова став колаборантом, банк “вичистили під нуль”

Також арештували майно (зокрема чотири повітряних судна малої авіації, які знаходяться в Київській області) і корпоративні права, які належать Балицькому та його родині на понад 149 млн грн.

Псевдопідприємству “Державний зерновий оператор” незаконно передали майно семи агропромислових комплексів і зернових терміналів у Запорізькій області.

Доповнюється.