“Дія” у Польщі й англомовні версії документів – Федоров розповів про нові розроблення

Мінцифри планує запустити нову функцію в застосунку “Дія”. Документи громадян України стануть доступні англійською мовою.

Водійські посвідчення, паспорт та інші документи в “Дії” можна буде використовувати за кордоном, розповів Gazeta.ua міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Було прохання зробити англійською документи. Люди показують водійські посвідчення за кордоном, часто там приймають його, але кажуть, що круто, щоб було англійською. Ми зробили англомовні версії документів, зараз триває тестування, тож скоро запускаємо”, розповів Федоров.

Міністерство веде переговори з Польщею для визнання українських документів у “Дії”. Також у країні планують запустити застосунок “Дія. Польща”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Пташки” вже сьогодні вирушать на передову в Україну прибули перші дрони-розвідники Fly Eye

“Там відображатимуться водійські посвідчення. Зараз очікуємо на візит колег, це питання найближчого місяця”, додав міністр.

Також тестують цифрове пенсійне посвідчення, автоматичну реєстрацію товариства з обмеженою відповідальністю, оформлення іпотеки.

Окрім цього, в Україні планують змінити навчальну програму з інформатики. З 1 вересня за новим курсом запускають перші 50 пілотних шкіл.

“Цим займалися понад пів року. Ми хочемо, щоб діти використовували інтернет не тільки для розваг, а й для навчання, щоб розуміли, що таке безпека в інтернеті. Діти зможуть раніше знайомитися з аналізом даних, програмуванням, підприємництвом завдяки інтернету”, сказав очільник міністерства.

Учні створюватимуть власні ігри, вчитимуться аналізувати дані. Методологію навчання та інформаційні матеріали планують повністю оновити. На уроках застосовуватимуть ІТ-технології та платформу, за допомогою якої навчатимуться школярі.

За наступний навчальний рік планують завершити тестування нової програми й впровадити її у всіх школах України.

До початку навчального року Мінцифри планують забезпечити доступ до інтернету в школах, де є бомбосховища. У найближчий місяць до мережі підключать близько 5 тис. навчальних закладів.

Мінцифри вже отримало від партнерів 3,5 тис. роутерів. Також деякі школи можуть підключити до мережі Starlink.