“Ми не дозволимо паплюжити нашу армію та наших захисників”: у Міноборони та МЗС відреагували на заяву Amnisty International

ЗСУ

Повномасштабна війна росії проти України

Кулеба заявив, що звинувачення Amnesty International на адресу ЗСУ є спробою виправдати агресію РФ

У Міноборони прокоментували заяву міжнародної правозахисної організації Amnesty International про те, що Україна нібито розміщує військові бази в лікарнях і школах, порушуючи закони війни і наражаючи на небезпеку життя людей. Про це під час брифінгу сказала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

“Хочу нагадати, що українська правоохоронна система та суди розслідували та виносили вирок тим військовим, які вчиняли злочини у зоні бойових дій. У нас багато таких прикладів. Якщо є факти, ми готові до розслідування, але тільки у рамках контексту, а не за голими звинуваченнями. Але поки ми чекатимемо російського ворога у полі, як дехто нам радить, росіяни займуть всі наші будинки”, – наголосила вона.

Також, заяву прокоментував міністр оборони України Олексій Резніков. 

За його словами, єдина причина, чому сотні тисяч наших громадян ще живі, хоча вже могли б загинути, і що мільйони мають дім, хоча могли його втратити, – це самовіддані героїчні дії Сил Оборони України. 

“Будь-які спроби навіть побіжно урівняти неспровоковану російську агресію і Український самозахист, як це зроблено в матеріалі Amnesty International, – це свідчення втрати адекватності і спосіб знищити свій авторитет. Україна – правова держава. Ми всебічно аналізуємо і даємо оцінку, у тому числі – юридичну, подіям на війні, як того вимагають наші зобов’язання. Але ми не дозволимо паплюжити нашу армію, наших захисників”, – написав Резніков.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що звинувачення Amnesty International на адресу ЗСУ є спробою виправдати агресію РФ, створивши “фальшиву реальність, у якій всі у чомусь трохи винні”.

За словами Кулеби, у відповідь на претензії щодо дискредитації ЗСУ в Amnesty International , швидше за все, зауважать, що критикують обидві сторони конфлікту, однак не уточнюватимуть ступінь вини кожної з них, при тому, що українці лише захищаються від загарбника, а на совісті російських окупантів безліч найжорстокіших воєнних злочинів.

“Така поведінка Amnesty International це не про пошук та донесення світу правди, а про створення фальшивого балансу між злочинцем та його жертвою. Між країною, яка сотнями та тисячами знищує цивільне населення, міста, території. І країною, яка захищається, рятуючи свій народ та весь континент від цієї навали”, – пояснив він.

Нагадаємо, в Офісі президента Володимира Зеленського вважають, що Amnisty International бере участь у російській кампанії з дезінформації, яку та проводить на фоні військової агресії проти України.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.