Росіяни під час бойових дій витіснили ЗСУ з двох позицій на Донеччині: подробиці

Російські війська під час бойових дій витіснили Збройні сили України з двох позицій під Донецьком і Бахмутом.

ЗСУ змушені були залишити Семигір’я і перейти до оборони на східних околицях Кодеми. Про це під час брифінгу 4 серпня повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній командир “Азова” пояснив, чому окупанти перекидають сили на південь України

“Під час масованого застосування російської артилерії і наступу в районі Доломітного й Вуглегірської ТЕС у напрямку Кодеми противнику вдалося витіснити українські війська”, розповів Громов.

Він наголосив, що 30 липня в результаті активного застосування противником авіації, артилерії і реактивних систем залпового вогню, ведення активних наступальних штурмових дій за напрямком Спартак Авдіївка підрозділи сил оборони змушені були залишити шахту “Бутівка”.

“ЗСУ перейшли до оборони південніше Авдіївки”, додав Громов.

Російські війська продовжують наступальні операції на сході України. Однак українським силам вдалося вирівняти ситуацію вздовж усього фронту.

Згідно з даними британської розвідки, армія Росії намагається завдати удару по оборонних підрозділах України на трьох напрямках у Харківській, Луганській і Донецькій областях. Водночас Збройні сили України контратакують на Ізюмському напрямку.