З 1 вересня в Україні має масово стартувати мала приватизація – Шмигаль (Відео)

Кабмін

Це дасть змогу розширити виробництво аграріям

В Україні з 1 вересня має масово стартувати мала приватизація. Відповідне законодавство вже ухвалила Верховна Рада. Процес анонсував прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час селекторної наради з керівниками областей. Про це повідомила пресслужба уряду, передає “5 канал”.

За словами прем’єра, держава запускає грантові програми, щоб мотивувати бізнес і людей максимально створювати робочі місця. Зокрема, це дасть змогу розширити виробництво аграріям.

“Мала приватизація, особливо в регіонах, де люди в селах і містечках знають об’єкти, які роками стоять і неефективно використовуються, покликана дати можливість викупити ці приміщення за справедливу ціну та розпочати роботу. У Міністерстві економіки повідомили, що на початку вересня, згідно з графіком, будуть оголошені аукціони на елеваторні потужності й на комбінати хлібопродуктів. Оператори ринку, які бачать дефіцит потужностей, зможуть узяти участь у цих конкурсах”, – повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Читайте також: Відтермінування виплат по зовнішніх зобов’язаннях України: Шмигаль розповів, на що будуть спрямовані зекономлені 200 млрд

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.