Американські розвідники викрили, як Росія фабрикує докази теракту в Оленівці

Росія працює на фабрикацією доказів удару по українських військовополонених в Оленівці на Донеччині, щоб покласти провину на Збройні сили України.

“Російські офіційні особи спробують підкинути боєприпаси високомобільних артилерійських ракетних систем середньої дальності чи HIMARS, як “докази” того, що в атаці використовували системи, які Сполученф Штати Америки надали Україні. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на джерела в американській розвідці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських полонених перед вбивством в Оленівці катували “вагнерівці” і ФСБ

У розвідці США з’ясували, що Росія намагається підкинути неправдиві докази, щоб покласти на Україну відповідальність за загибель військовополонених в Оленівці 29 липня, повідомив офіційний представник США, знайомий із даними розвідки”, сказано в повідомленні.

В американській розвідці вважають, що Росія прийме подібні заходи. Оскільки очікує, що незалежні слідчі та журналісти в кінцевому підсумку отримають доступ до місця трагедії.

У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку “Азов”, які перебували в колонії Оленівки.

Російські окупанти заявили, що від вибуху в колонії для військовополонених загинули понад 50 українських захисників.

Вибух в Оленівці був російським терористичним актом, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Українських полонених вбили термобаричною зброєю, сказав генеральний прокурор Андрій Костін. Окупанти не надали доступу представникам Міжнародного комітету Червоного хреста до Оленівки.