Намагаються перекласти провину на ЗСУ: росія фабрикує докази вбивства полонених в Оленівці

Оленівка

Вбивство рашистами українських полонених в Оленівці

Засекречені розвіддані показують, що російські офіційні особи спробують підкинути боєприпаси високомобільних артилерійських ракетних систем

Росія працює на фабрикацією доказів удару по українських військовополоненим в Оленівці, щоб покласти провину на Збройні сили України.

Про це пише Associated Press з посиланням на джерела в американській розвідці.

У розвідці США з’ясували, що Росія намагається підкинути неправдиві докази, щоб покласти на Україну відповідальність за загибель військовополонених в Оленівці 29 липня, повідомив офіційний представник США, знайомий з даними розвідки.

Чиновник, який не був уповноважений давати публічні коментарі і поділився інформацією на умовах анонімності, сказав, що засекречені розвіддані показують, що російські офіційні особи спробують підкинути боєприпаси високомобільних артилерійських ракетних систем середньої дальності або HIMARS, як “докази” того, що в атаці використовувалися системи, надані Україні США.

Нагадаємо, полк “Азов” вважає, що удар по колонії, де перебували українські військовополонені, є актом публічної страти, який росія здійснила через безкарність.

Як повідомляв 5.ua, Україна розпочала процедуру повернення тіл загиблих полонених в Оленівці Донецької області.

Нагадаємо, інститут вивчення війни (ISW), реагуючи на вбивство українських військовополонених в Оленівці, зазначає, що пошкодження від пожежі не притаманні принципу роботи HIMARS.

Як повідомляв 5.ua, російські окупанти опублікували прізвища поранених та загиблих полонених, які постраждали внаслідок атаки рашистів на колонію в Оленівці. 

Також, російське посольство в Британії продовжує показувати рівень рашистської дипломатії на весь світ. На цей раз вони на своїй сторінці в Twitter закликали стратити українських військовослужбовців полку “Азов”, які перебувають у російському полоні.

Нагадаємо, патронатна служба “Янголи Азову” підтвердила інформацію про удар по колонії в Оленівці, де утримують полонених полку “Азов”.

Організація з’ясовує імена загиблих і постраждалих через свої канали.

Також, СБУ перехопила телефонні розмови, в яких окупанти підтверджують, що саме російські війська винні у вибуху в колонії окупованої Оленівки.

Читайте також: Білецький оголосив “полювання” на причетних до масового вбивства полонених в Оленівці.

Як повідомляв 5.ua, Генштаб ЗСУ підтвердив, що російські окупанти здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл колонії в Оленівці. 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.