Григорій Козловський, президент ФК “Рух”, закликав футбольні клуби безплатно віддати права на трансляцію національним каналам

“Наскільки мені відомо, в УПЛ є дві пропозиції щодо купівлі телеправ. Megogo запропонував $100 тис. на рік усім клубам – це приблизно по $4,5 тис. на кожного. А Setanta запропонувала 1,5 мільйона, з вирахуванням того, хто йде на УАФ, це по $60–70 тис. на клуб. Я не сприймаю це інакше як подачку. Вважаю, що клуби повинні мати гідність і проявити свою позицію. Якщо завтра наш клуб і буде голосувати за щось, то тільки за телепул безкоштовної трансляції матчів для українців”, – наголосив Козловський.

Як приклад такого рішення він навів Англію.

“Я розумію, що медіаплатформам зараз також важко платити гроші за чемпіонат України, що клубам потрібні кошти для існування, але такі пропозиції – це не що інше, як подачка. Футбольний клуб “Рух” у цьому фарсі брати участь точно не буде. Це наша офіційна позиція. Ми знаємо собі ціну. Тому я закликаю всі клуби відмовитися від таких пропозицій і безкоштовно віддати право на трансляції національним каналам. Нехай люди дивляться футбол і отримують задоволення. Колись в Англії клуби на три роки відмовилися від грошей за трансляції та показували футбол безкоштовно, чим підняли інтерес серед уболівальників. Зараз права на трансляцію коштують більше 5 млрд за сезон. Думаю, що нам потрібно працювати в цьому напрямку”, – підсумував почесний президент львівського футбольного клубу

Контекст:

Українська Прем’єр-ліга 20 липня оголосила тендер на трансляцію матчів чемпіонату, заявки приймали до 27 липня. На права претендують майданчики Megogo та Setanta. Рішення УПЛ планує оголосити 4 серпня під час зборів учасників.

Виконавчий директор УПЛ Євген Дикий повідомив “Детектор медіа”, що ліга не відкидає і варіанта створення свого телеканала.

У липні 2019 року клуби УПЛ не змогли домовитися про телетрансляції всіх матчів нового сезону одним каналом – “Футбол”. Рішення про єдиний телепул не підтримали “Динамо” (Київ), “Десна” (Чернігів), “Дніпро-1” (Дніпро) та “Зоря” (Луганськ), пізніше до них приєдналися “Карпати” (Львів).