“Не можна занепадати”: дружина захисника “Азовсталі” відкрила квітковий магазин у Львові (Відео)

Квіти

Пані Оксана мріє, щоби чоловік якнайшвидше повернувся з полону і допомагав розвивати квітковий магазин

У Львові переселенка з Маріуполя відкрила квітковий магазин. Власна справа врятувала дружину бійця полку Азов від депресії. Нині чоловік Оксани у полоні. У магазині жінка продає саджанці квітів та різних декоративних рослин. В асортименті є рослини, які прикрашали маріупольські парки.

Цей магазин ледь помітний з вулиці. Тут поки що немає вивіски, лише крізь вікно можна побачити, що це квіткова крамниця.

Стіну крамнички прикрашають світлини ще не розбомбленого Маріуполя, а продають рослини, які прикрашали маріупольські парки.

Покупців люб’язно зустрічає пані Оксана, переселенка з Маріуполя. До Львова приїхала наприкінці березня. Після трьох тижнів життя в окупації. Разам з жінкою евакуювалися діти та батько. Чоловік Оксани залишився у Маріуполі. Він боєць полку Азов, нині у полоні.

“Перші 2 тижні коли виїхала до Львова, я весь час була в телефоні, в мене не було сну, я не спала і я завжди була в телефоні, я дивилась новини, я шукала щось про хлопців, про Маріуполь, бо вони там воювали я розуміла що я не можу на це повпливати, і це дуже виснажувало і я зрозуміла якщо я не вийду з того, то буде капець”, – розповідає переселенка з Маріуполя Оксана Дубик.

Щоби відволіктися, Оксана вирішила розпочати власну справу. Разом із подругами-переселенками відкрили квітковий магазин, який для Оксани став рятівником.

“Не можна занепадати. Нашим чоловікам би точно не сподобалося це. Встав зібрався, якби нічого не прийшла помився випив каву і на роботу в моєму випадку їдеш через якийсь базарчик, щоб купити квітів і принести сюди тут клієнти покупці, витрачає енергію, треба за квітами доглядати”, – каже пані Оксана.

У крамниці можна придбати саджанці, вазони, згодом у продажі з’являться і зрізані квіти.

“Я просто полюбляю квіти, в мене вдома було дуже багато квітів, це приватний будинок і в хаті були і біля будинку”, – розповіла жінка.

Разом з Оксаною у магазині торгує Яна, яка теж утекла від війни, з Житомирщини.

“Ми виїхали 5 березня, приїхали у Львів, Я сказала давай знайдемо якийсь прихисток, переночуємо ніч, а далі будем вирішувати чи залишаємося тут, чи за кордон. Ми знайшли де переночувати і 6 березня о пів на четверту ранку мені сусіди дзвонять, питають де я, бо бомблять нашу вулицю і ми залишилися без будинку, в той момент чоловік був вдома, але слава Богу живий здоровий”, – зауважує переселенка з Житомирської області Яна.

Оксана розповідає, облаштувати крамницю допомогли львів’яни. Такої підтримки місцевих жінка не очікувала.

“Сусіди, дівчата з перукарні майже кожен день купують квіти, я не знаю, де вони їх діваються, але в них купують. Вони їх там або складають, або дарують тим, кого стрижуть”, – жартує переселенка.

Пані Оксана мріє, щоби чоловік якнайшвидше повернувся з полону і допомагав розвивати квітковий магазин.

Марта Шикула, Євген Радіон, Львів, “5 канал”

Нагадаємо, раніше в “Азові” також відреагували на те, що рф визнала їх “терористичною організацією”. “Азовці” закликають Держдеп США та уповноважені органи інших держав визнати рф державою-терористом.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.